SKIND & MILJØ

SKIND & MILJØ 1

Skandinaviske skind

Skind produceres i næsten hele verden. Miss Syberg har øje for miljøet og ønsker at begrænse transporten så meget som muligt. Derfor er hovedparten af de skind vi forhandler fra Skandinavien.
Se efter mærkningen på andre skind, og du vil opdage at de meget billige skind ofte er produceret i Asien, Australien og New Zealand, hvor transporten hertil er mere omfattende.

Smukke lammeskind

En meget gammel historie

Mennesker har i flere årtusinde benyttet sig af fårenes skind – og de ældste fund i Danmark er dateret til 3790 f. Kr., men blev avlet i Mellemøsten flere tusind år før. Oprindeligt avles det ikke for uldens skyld – men for kødet. Fra overgang mellem stenalder og bronzealder er der fund, som viser, at man begyndte at væve tøj af fåreulden. Det ældste danske fund af tekstiler fremstillet af fåreuld stammer fra bronzealderen (jfr. Nationalmuseet).
I dag anvendes skindet til mange ting – både som hele skind og som forskellige skindprodukter.

Får lever et liv tæt på naturen

Dyrehold og dyrevelfærd

Får opdrættes i dag for anvendelse af mælken, kødet, skindet og ulden. De lever ude hele året, men de får som læmmer om vinteren kommer i læ op til fødslen i tilfælde af komplikationer.
Får er også nyttedyr. De holder store græsarealer.

Unikke skind er smukke skind

Forarbejdning og garvning

Da Miss Syberg ønsker at beskytte miljøet mest muligt, forhandles kun skind fra Europa. Det betyder at der er kontrol med garvnings-processerne, og EU-regler er gældende. Miss Sybergs skind er garvet med en agent (blanding der fremmer gavningsprocessen), fremstillet på basis af et planteenzym.
Europæiske garverier er meget dygtige, og produktet er meget blødt og smidigt. Derudover er skindet håndskåret og kun de ødelagte områder skæres fra, så skindet udnyttes optimalt. Dette er med til at skindene er unikke i både størrelse, form, farve og struktur.
Det er svært at gennemskue ikke-europæiske landes lovgivning vedr. garvning. Skind uden for Europa, f.eks. Asien, er langt mere stift og usmidigt, og er ofte skåret efter en skabelon, hvilket gør skindene ensartet. 

SKIND & MILJØ 2

Mange anvendelsesmuligheder

Brug skindet på mange måder. Læg det på gulvet, læg det i lænestolen, tag det med ud i havemøblerne, eller lad det pryde et opredt seng.
Se Produktkataloget